تابلو برق سه فاز

تابلو سه فاز

Distribution Panel

امروزه که به کارگیری انرژی الکتریکی به بالاترین میزان آن در طول تاریخ بشر رسیده است، نیاز به کنترل مصرف برق و افزایش ایمنی در مقابل آن، با به کارگیری تابلو برق تک فاز و تابلو برق سه فاز بیشتر از هر زمان دیگری محسوس شده است

تابلو برق های تک فاز و 3 فاز از کاربردی ترین و محبوب ترین تجهیزات مورد استفاده در صنعت و مصارف خانگی هستند. این تابلو برق ها انرژی الکتریکی را مهار کرده و شدت و میزان جریان برق را کنترل می کنند. هم چنین می توانند با قطع اتوماتیک جریان برق در هنگام کاهش یا افزایش ناگهانی فشار، از آسیب به موتور دستگاه ها و تجهیزات الکتریکی پیشگیری کنند.

برای استعلام قیمت، مشاوره و خرید تابلو سه فاز لطفا با شماره 02157718 تماس حاصل فرمایید.

  • ولتاژ نامی
    380/400 VAC
  • جریان نامی
    Up to 6000 A
  • درجه حفاظت
    Up to IP56
  • نوع رنگ
    RAL 7032-7035
  • فرکانس
    50 Hz
  • دمای کارکرد
    -15 To 75 °C  
  • استاندارد
    IEC 61439-1

تابلو برق سه فاز چیست؟

تابلو برق سه فاز یک محفظه فلزی یا غیر فلزی برای تعبیه و نصب تجهیزات الکترونیکی و برقی مختلف می باشد و کلیه کلیدها، سوئیچ های حفاظتی و کنترلی و نمایشگرهای فرکانس، جریان، ولتاژ، توان و غیره بر اساس نقشه روی آن نصب می شوند. هم چنین، تابلو برق 3 فاز مانع می شود که به اپراتور تجهیزات شوک الکتریکی وارد شود و از تجهیزات داخلی در برابر عوامل محیطی هم محافظت می کند. تابلو برق های سه فاز بر طبق استاندارد ساخته می شوند و ابعاد آن ها مختلف است و گاهی در اندازه یک محفظه کوچک هستند که چند کلید مینیاتوری در آن ها قرار می گیرد و گاهی به بزرگی یک یا چند اتاق بزرگ می باشند 
 
 
 

انواع تابلو برق از نظر طراحی

در اغلب موارد تابلو برق ها از نظر طراحی به دو نوع سیواکن (Sivacon) و ریتال (Rittal) تقسیم بندی می شوند..

تابلو برق سیواکن

تابلو برق سیواکن بیشتر در مکان های پر مصرف با ولتاژ بالا که از نظر  فضا هم مشکلی وجود نداشته باشد، کاربرد دارد. این مدل از تابلو برق بیشتر در نیروگاه ها، پست های برق، مترو، کارخانجات بزرگ و هر محلی که مصرف بالایی با آمپرهای متفاوت داشته باشد، قابل استفاده است. تابلو برق های طرح سیواکن از کاربردی ترین انواع تابلو برق ها می باشند و بسیار محکم و مقاوم هستند و از انعطاف پذیری بالایی برخوردارند. این نوع از تابلو برق ها در انواع مختلف دیواری و ایستاده تولید می شوند که هر کدام از آن ها، ساختار خود را دارند. برای ساخت تابلو برق های سیواکن از جوشکاری استفاده نمی شود

تابلو برق ریتال (Rittal)

این مدل از تابلو برق ها هم مانند تابلو برق های سیواکن، از پر کاربردترین ها هستند و در صنعت از آن ها زیاد استفاده می شود؛ تفاوت تابلو برق های ریتال نسبت به سیواکن در این است که به فضای کمتری نیاز دارند. تابلو برق های ریتال هم در دو نوع دیواری و ایستاده طراحی و تولید می شوند تابلو برق ریتال به صورت روبند دار هم ساخته می شوند و معمولاً برای روبندها از جنس فلز، شیشه یا طلق استفاده می شود. از مهم ترین تفاوت های تابلو برق های سیواکن و ریتال در این است که در طرح ریتال، چهارچوب سلول یا همان شاسی به وسیله جوشکاری CO2 مونتاژ می شود

انواع تابلو برق از نظر سطح ولتاژ

تابلو برق ها از نظر سطح ولتاژ به سه دسته تقسیم بندی می شوند: فشار ضعیف، فشار متوسط و فشار قوی.

تابلو برق فشار ضعیف

در تابلو برق های فشار ضعیف، سطح ولتاژ 240-220 ولت است. از این تابلو برق ها اغلب در منازل یا واحد های صنعتی کوچک که مصرف کمی دارند به منظور توزیع برق استفاده می کنند. یک تابلو برق فشار ضعیف بخش هایی نظیر کلیدها، فیوزهای HRC، مدارشکن ها، کلیدهای جریان نشتی زمین، ایزوله کننده های بدون بار، کلیدهای کامپکت، کلیدهای مینیاتوری و غیره را داراست کاربری این تابلوها عبارتند از:
  1. تابلو به منظور توزیع صنعتی
  2. تابلوی PLC
  3. تابلوی بانک خازنی

تابلو برق فشار متوسط

سطح ولتاژ در تابلو برق های فشار متوسط بین ۱۰۰۰ولت تا ۳۶۰۰۰ ولت است. مونتاژ این تابلو برق ها به صورت چند سلولی است. این تابلو برق ها معمولاً به ترانسفورماتورهایی برای اندازه گیری جریان و ولتاژ، کلیدهای دژنکتور، کنتاکتورهای فشار متوسط، تجهیزات کنترلی، کلیدهای جداکننده زمین، باس بار و رله مجهز هستند

تابلو برق فشار قوی

هر گاه سیستم برقی در ولتاژ بیش از 36 کیلوولت کار کرد، به عنوان برق فشار قوی تلقی می شود. در برق فشار قوی، به دلیل ولتاژ بالا، هنگام کلید زدن قوس بزرگی ایجاد می شود، به همین دلیل هنگام طراحی و ساخت تابلو برق ولتاژ بالا باید ملاحظات بخصوصی صورت بگیرد. در تابلو برق های ولتاژ بالا، کلیدهای مدارشکن ولتاژ، مهم ترین المان ها هستند، به همین دلیل باید به منظور عملکرد ایمن، دارای ویژگی های خاصی باشند. در بیشتر مواقع، مدارشکن ها روشن می مانند و احتمال دارد پس از گذشت یک مدت زمان طولانی به کار بیفتند، بنابراین باید مطمئن باشد

انواع تابلو برق از نظر محل نصب

تابلو برق ها از نظر محل نصب هم به انواع مختلف تقسیم بندی می شوند:
  • تابلو برق داخلی: این تابلو برق ها در فضاهای بسته نظیر سوله ها، سالن ها و غیره نصب می شوند.
  • تابلو برق فضای باز: این تابلو برق ها در محیط های باز و فضای خارج از ساختمان نصب می شوند.
  • تابلو برق ایستاده: این تابلو برق ها به صورت ایستاده نصب می شوند و دارای کارایی چند منظوره هستند.
  • تابلو برق دیواری: تابلو برق های دیواری روی دیوار نصب می شوند و به دو گروه تابلو برق های توکار و رو کار تقسیم می شوند.
  • تابلو برق رک: این تابلو برق ها قفسه قفسه هستند و قسمت های مختلفی برای آن ها تعبیه شده است که هر یک کارکرد متفاوتی دارند.
  • تابلو برق Swing: این تابلو برق ها هم قفسه قفسه هستند و در متحرکی دارند که از جنس شیشه است. در متحرک این تابلو برق ها دسترسی به تجهیزات داخلی آن ها را تسهیل می کند.
  • تابلو برق کشویی: تابلو برق های کشویی با هدف محافظت از موتور ساخته می شوند و نسبتاً گران هستند.
  • تابلو برق مرکز قدرت: این تابلو برق ها در واقع تابلو توزیع هستند و می توانند چند تابلو برق MCC را تغذیه کنند. در این تابلو برق ها بیشتر از کلید هوایی استفاده می شود.
  • تابلو توزیع برق صنعتی: این تابلوها بیشتر در محیط های عمومی نظیر بیمارستان ها، کارخانه ها و فرودگاه ها نصب می شوند. این تابلوها از حفاظت بالایی برخوردارند و کار توزیع برق را انجام می دهند.

انواع تابلو برق از نظر ساختار

تابلو برق ها از نظر ساختار به دو دسته فیکس و کشویی تقسیم بندی می شوند، این تابلو برق ها در انواع مختلف موجود هستند، از جمله:
  • تابلو برق های ایستاده: برای نصب تابلو برق های ایستاده نیازی به تکیه گاه وجود ندارد.
  • تابلو برق های دیواری: به دو صورت رو کار و توکار به دیوار نصب می شوند.
  • تابلو برق های رک (Rack): از جمله تابلو برق های فیکس هستند که به صورت قفسه بندی شده تولید می شوند و تجهیزات الکترونیکی آن ها در قفسه ها نصب می شوند.
  • تابلو برق های Swing: این تابلو برق ها هم مانند تابلو برق های رک هستند ولی دارای در متحرک می باشند که دسترسی به تجهیزات را تسهیل می کند.
  • تابلو برق های کشویی: تابلو برق های کشویی مزایای زیادی دارند از جمله این که استفاده از آن ها آسان است. هم چنین این تابلو برق ها امنیت بالایی دارند.
  • تابلو برق کنترل موتور کشویی: این تابلو برق ها به منظور کنترل موتور طراحی و ساخته شده اند و نسبت به مدل های دیگر تابلو برق، قیمت بالاتری دارند.
  • تابلو برق مدل مرکز قدرت: این تابلو برق ها در واقع تغذیه کننده تابلو برق های کنترل موتور هستند. کلیدهای این تابلو برق ها کلیدهای هوایی هستند.
  • تابلو برق مدولار: این تابلو برق ها از نظر ظاهری مانند تابلو برق های فیکس ایستاده است ولی از آن پیشرفته تر می باشد. دسترسی به تجهیزات در این تابلو برق ها از پشت یا جلو امکان پذیر است.

انواع تابلو برق از نظر ایستایی

تفاوت اصلی میان برق تک فاز و سه فاز در چیست؟

برق تک فاز به جریان متناوب (AC) گفته می شود که بیشتر مصرف خانگی دارد و در صنایع مورد استفاده قرار نمی گیرد. در واقع برق تک فاز همین برقی است که ما به صورت روزانه از آن استفاده می کنیم. ولتاژ برق تک فاز در ایران 220 ولت است. برق سه فاز بیشتر در صنعت به کار می رود و برای راه اندازی موتورها و تجهیزاتی که نیاز به برق سه فاز دارند، استفاده می شود. در برق سه فاز، سه عدد فاز وجود دارد که به وسیله سه کنداکتور مختلف وارد سیستم می شوند. در برق سه فاز، هر یک از فازها با دیگری، 120 درجه اختلاف دارند. به بیانی دیگر برای مصارف خانگی و شرکت های کوچک از برق تک فاز و برای کارخانه های صنعتی از برق سه فاز استفاده می شود. اما از آن جایی که تجهیزاتی مانند آسانسور، با برق سه فاز کار می کنند، این برق در واحدهای مسکونی نیز به کار می رود. برق سه فاز نسبت به برق تک فاز دارای مزایایی است از جمله اینکه در برق سه فاز توان لحظه ای ثابت است و به همین دلیل یک جریان سودمند برای دستگاه های صنعتی محسوب می شود. هم چنین برق سه فاز نسبت به برق تک فاز مقرون به صرفه تر است چراکه استفاده از سیستم سه فاز AC صرفه جویی در میزان آلومینیوم خطوط انتقال را در پی خواهد داشت. برق تک فاز و سه فاز یک شباهت خطرناک هم با یکدیگر دارند که خطر برق گرفتگی است. برق گرفتگی با برق تک فاز به اندازه کافی مرگبار است، حال در نظر بگیرید که برق سه فاز تا چه میزان می تواند برای انسان خطرآفرین باشد

چه مواقعی از تابلوی 3 فاز و در چه مواقعی از تابلوی 1 فاز استفاده می شود؟


وقتی می خواهید تابلو برق انتخاب کنید، باید به فکر چگونگی مهار آن هم باشید. از نظر ایستایی، تابلو برق ها یا ایستاده (Self-Standing یا Free Standing) هستند یا دیواری (Wall Mounted). تابلو برق های ایستاده نیاز به سازه خاصی ندارند تا به وسیله آن مهار شوند ولی تابلو برق های دیواری روی دیوار یا توی آن نصب می شوند و در کل دو نوع روکار و توکار دارند.

موارد استفاده از تابلو برق ۱ فاز

تابلو برق 1 فاز معمولاً برای مصارف خانگی و ارتقای ایمنی تجهیزات برقی مانند پمپ آب به کار می رود. با این حال، استفاده از تابلو برق 1 فاز محدود به مصارف خانگی نمی شود و گاهی در صنایع کم مصرف هم کاربرد دارد. به همین دلیل، دو یا چند تابلو برق تک فاز را نصب کرده و به هم متصل می کنند تا بتوان از ولتاژ بیشتری برای تابلو برق ها استفاده کرد. در کل نصب تابلو برق 1 فاز ساده تر از تابلو برق 3 فاز است و شما برای این کار فقط به دو سیم نیاز خواهید داشت که یکی از آن ها هادی (برای انتقال جریان) خواهد بود و دیگری خنثی (برای بازگرداندن جریان)

نحوه تنظیم تابلو برق ۱ فاز:

  • تابلو برق 1 فاز از یک منبع جریان برق را دریافت می کند.
  • ولتاژ تابلو برق 1 فاز  220 ولت است
  • با استفاده از دو سیم می توان مدار آن را تکمیل کرد
  • تابلو برق 1 فاز در واقع ‌یک منبع تغذیه متغیر می باشد که ممکن است به صفر برسد
  • تابلو برق 1 فاز کارایی کمتری نسبت به تابلو برق ۳ فاز دارد
  • جریان برق اکثر وسایل الکترونیکی را تأمین می کند

موارد استفاده از تابلو برق ۳ فاز

تابلو برق سه فاز بیش از تابلو برق 1 فاز کاربرد دارد و برای استفاده در صنعت مناسب تر به نظر می رسد. تابلو برق های سه فاز قادرند ایمنی موتورهای الکتریکی و تجهیزات قدرتمند و پرمصرف را که در صنایع مختلف از جمله صنایع پوشاک، مواد غذایی و ... به کار می روند، تأمین کنند. هم چنین این تابلو برق ها در واحد های مسکونی نیز کاربرد دارد. تابلو برق های سه فاز، از چهار سیم استفاده می کنند که یکی از آن ها خنثی و سه تای دیگر رسانا هستند. یکی از مزایای تابلو برق سه فاز این است که می توانید یک سیستم سه فاز را به گونه ای تنظیم کنید که کارایی یک سیستم تک فاز را داشته باشد ولی برعکس این کار را نمی توانید انجام دهید

نحوه تنظیم تابلو برق ۳ فاز:

  • تابلو برق سه فاز، از سه منبع جریان برق را دریافت می کند
  • ولتاژ تابلو برق سه فاز،  415 ولت است
  • با استفاده از چهار سیم می توان مدار این تابلو برق ها را تکمیل کرد
  • در صنایع به کار می روند
  • منبع تغذیه آن ها مداوم است
  • از سیستم تک فاز مقرون‌به‌صرفه تر است

مراحل ساخت تابلو برق 3 فاز

رعایت استانداردها: کارخانجات سازنده تابلو برق سه فاز باید کلیه استانداردهای بین المللی را رعایت کنند. این مرحله در کارخانه های سازنده تابلو برق 3 فاز به شرح زیر است
  1. مطالعه اسناد معتبر
  2. بررسی مشخصات نقشه و لوازم به کار گرفته شده در ساخت تابلو برق 3 فاز
  3. مذاکره با کارفرما و عقد قرار داد
  4. ساخت تابلو برق طبق خواست کارفرما
  5. تهیه نقشه تابلو برق سه فاز: برای ساخت تابلو برق از دو مدل نقشه استفاده می شود
  6. نقشه ایزومتریک: در واقع نقشه مدارهای فرمان و قدرت است که با استفاده از شماره گذاری ترمینال ها انجام می شود
  7. نقشه جانمایی: نقشه جانمایی همان نقشه اجراست که لیست قطعات و تجهیزات الکترونیکی هم به همراه آن می آید
  8. آشنایی با قطعات و ساختمان تابلو برق سه فاز: تابلو برق ها از ورق های ضخیم روغنی ساخته می شوند. بدنه تابلو برق 3 فاز دارای دو بخش بدنی و شاسی است که به هم پیچ و مهره شده اند رنگ کاری تابلو برق سه فاز: در این مرحله چند کار روی تابلو برق انجام می شود از جمله: زدودن چربی، زدودن زنگ، فسفاته کاری و در انتها، رنگ کاری

نحوه سیم کشی و نصب تابلو برق سه فاز

نحوه اتصال موتور سه فاز

اغلب به تابلو برق سه فاز، موتور سه فاز متصل می شود. ممکن است تابلو برق سه فاز کشاورزی یا تابلو برق سه فاز کارگاهی برای این کار داشته باشیم. در هر صورت باید نحوه اتصال موتور به آن را بدانیم. زمانی که موتور سه فاز قصد راه اندازی داشته باشد، جریان بسیار زیادی را از مدار می کشد.

 از این رو به درایور الکترو موتور یا همان تابلو برق احتیاج داریم تا دور موتور کنترل شود. این تنظیم دور علاوه بر درست روشن و خاموش شدن موتور باعث صرفه جویی در انرژی آن نیز می شود. ۳ تابلو کنتور برق سه فاز برای این کار وجود دارند که در زیر به آن ها اشاره می کنیم.

1. اتصال به تابلو برق به صورت راه اندازی تک ضرب

یکی از پر کاربردترین و رایج ترین اتصال ها برای موتور های سه فاز، استفاده از تابلو برق راه انداز تک ضرب است. موتور سه فازی که توان کمتر از ۱۱ کیلو وات دارد به صورت مستقیم به این تابلو وصل می شود. منظور از مستقیم این است که توسط یک کلید، مستقیما تابلو به سیم پیچ موتور وصل می شود. این کلید می تواند فیوز کاردی، کلید حرارتی یا مینیاتوری باشد. البته دیگر اجزای این تابلو برق موتور سه فاز کنتاکتور، بی متال و کنترل فاز است‌.

2. اتصال به تابلو برق به صورت راه انداز دو ضرب

یکی دیگر از تابلو کنتور برق سه فاز از نوع دو ضرب است‌. منظور از دو ضرب این است که موتور در راه اندازی اولیه به صورت ستاره به مدار تابلو برق سه فاز متصل شده و بعد از استارت و فعال شدن موتور، به آرایش مثلث می رود.‌ روش اتصال ستاره مثلث برای موتور های سه فاز با قدرت بالا استفاده می شود. یعنی تابلو برق خانگی در این مورد نباید مورد استفاده قرار گیرد.

ابتدا در این نوع از تابلو برق قدرت موتور کم می شود و سپس با استفاده از اتصال مثلث موتور به دور نامی خود می رسد‌. در این نوع تابلو برق نیز فیوز محافظ، ۳ عدد کنتاکتور، بی متال، کنترل فاز و تایمر وجود دارد. سیم کشی تابلو برق سه فاز به این صورت باید با دقت انجام شود. از این رو ممکن است قیمت جعبه کنتور برق سه فاز یا قیمت جعبه برق سه فاز در این حالت بالا باشد.

3. اتصال به تابلو برق به صورت راه اندازی نرم یا سافت استارتر

در این روش‌ همان طور که از نامش پیداست، موتور به صورت نرم راه اندازی می شود. البته توقف نرم نیز در این جا وجود دارد. موتور هایی که با راه اندازی به مدار آسیب می زنند باید از این روش اتصال استفاده کنند. البته قیمت تابلو برق سه فاز صنعتی در این حالت بیشتر می شود.

نحوه سیم کشی و مونتاژ تابلو برق سه فاز + نکات مهم استانداردی

مونتاژ تابلو برق سه فاز یا سیم کشی آن مانند دیگر تابلو برق های دیگر انجام می شود. با این تفاوت که ابتدا باید به آن ولت سنج سه فاز را متصل کنیم. قطع کننده در این مدار به عنوان کلید اصلی در نظر گرفته می شود که از سه بخش فاز ورودی به نام های B,Y و R تقسیم بندی می شود.

سیم کشی از این سه بخش انجام خواهد شد. هرچقدر تابلو بزرگتر باشد سیم کشی بیشتر و قیمت بالاتر می رود. به عنوان مثال تابلو برق کارواش سه فاز بزرگتر از جعبه کنتور برق سه فاز پس قیمت تابلو برق پمپ آب سه فاز از قیمت تابلو برق سه فاز خانگی بیشتر می شود.

‌ استانداردهای تابلو برق کنتور سه فاز نیز مانند دیگر تابلو برق ها است. ابتدا باید فضای کافی و مناسب برای تابلو برق در نظر گرفته شود. برای راهنمایی درست استفاده از لیبل های مناسب نیز برای روی تابلو توصیه می شود. هم چنین باید بدنه تابلو هم مقاوم ساخته شده باشد. برای بهینه شدن قیمت برق سه فاز صنعتی نیز باید از قطعات مناسب برای آن استفاده شود.

به طور کلی وقتی جریان برق بیشتر از 7.5 کیلووات باشد، از تابلو برق سه فاز استفاده می شود. این قانون برای واحدهای مسکونی هم صدق می کند یعنی اگر بارالکتریکی از 7.5 کیلو وات بیشتر باشد باید از سیم کشی برق 3 فاز استفاده شود. روش سیم کشی سه فاز و نصب تابلو برق 3 فاز:
  1. در ابتدا، ولت سنج سه فاز را متصل کنید.
  2. قطع کننده مدار تولید شده یا MCCB را که می توان به عنوان کلید اصلی محسوب کرد، از سه بخش فاز ورودی به B، Y،R (سه فاز ورودی) متصل کنید.
  3. خروجی کلید اصلی را به باسبار مسی ( سه عدد شینه مسی) وصل کنید.
  4. برای بار های تکفاز یک سیم و برای بار های سه فاز سه سیم از هر شینه مسی خروجی بگیرید.
  5. سیم ها مربوطه را به فیدر های تکفاز یا سه فاز (MCB) وصل کنید.
  6. حال خروجی فیدر ها (MCB) را به ترمینال وصل کنید.
  7. خطوط فاز خروجی را به مدارهای فرعی و نهایی متصل کنید و همین کار را برای سیم‌های خنثی انجام دهید.
  8. در انتها وسایل الکتریکی را به ترمینال ارت وصل کنید تا الکترود زمین در سیستم اتصال به زمین ایجاد ‌شود.
برای سایر صفحات توزیع برای قسمت های مختلف خانه، مراحل مشابه را انجام دهید.

تجهیزات مورد استفاده در تابلو برق سه فاز

موارد مهم و استانداردهای لازم در طراحی و ساخت تابلو برق سه فاز

رعایت اصول و موارد مهم در طراحی و ساخت تابلو برق سبب می شود که تابلو برق سه فاز در شرایط بهتری راه اندازی شود، از جمله این موارد عبارتند از:
  • حتماً از یک سیم ارت به رنگ سبز در تابلو برق استفاده کنید.
  • ترتیب رنگی سیم های سه فاز قرمز ،زرد و مشکی باشد و سیم نول را آبی انتخاب کنید.
  • به منظور روشن و خاموش کردن تابلو برق از یک کلید گردان استفاده کنید.
  • طراحی رایزر دیاگرام و نقشه داخلی برای تابلوبرق الزامی است.
  • برای رنگ آمیزی شین ها، از رنگ نسوز و یا عایق های حرارتی مخصوص( شیرینگ) استفاده کنید.
  • بهتر است کلید ورودی خودکار به کار ببرید. چنانچه کلید و فیوز را به صورت جداگانه نصب کردید، کلید قبل از فیوز تعبیه شود تا با خاموش کردن کلید، فیوز هم قطع شود. کلید اصلی را از نوع گردان انتخاب کنید و فیوز فشنگی به کار ببرید.
  • برای سیم کشی داخلی سیم تک لا با عایق هزار ولت به کار ببرید.
هم چنین برای طراحی و ساخت تابلو برق منطبق با استانداردهای نظارتی، ملاحظاتی را که در ادامه می آید، در نظر داشته باشید:
  • اندازه متناسب تابلو برق به منظور فراهم بودن فضای مناسب برای تجهیزات داخلی
  • توجه به اندازه سیم ها و نوع قطعات: - سایز سیم ها باید منطبق با جریان بار باشد. - نوع قطعات باید منطبق بر الزامات عملیاتی باشد.
  • لیبل زدن به کلیه سیم ها، ترمینال ها و قطعات و تجهیزات موجود در تابلو برق سه فاز برای صرفه جویی در زمان.
  • استفاده از درهای مقاوم و کاربردی برای افزایش بهبود عملکرد اجزای داخلی.
بخش ها و تجهیزات متنوعی در تابلو برق 3 فاز استفاده می شود از جمله کنتاکتور،کنتاکتور الکترونیکی SSR، ترانس CT، کلید اتوماتیک MCCB، کلید مینیاتوری MCB، کلیدهای نشتی جریان، کلیدهای MPCB، فیوز، کلید فیوز، بی متال، کلید ولت متر، کلیدهای گردان، شستی استاپ و استارت، کلید قطع اضطراری(SEM)، ترمینال، گلند، شینه (باس بار)، شینه ارت و نول، مقره، داکت، لامپ سیگنال، وایرشو و کابلشو، بست کمربندی و نوار فرم(ماکارونی)، تایمر، LOGO، PLC، کنتاکتورخازنی، خازن های اصلاح ضریب توان، رگلاتور خازنی

تابلو برق سه فاز آسانسور و مشخصات آن

  • معمولاً در موتورخانه آسانسور از یک تابلو برق سه فاز استفاده می شود تا برق تک فاز و سه فاز را به تجهیزات آسانسور منتقل کند. این تابلو برق متشکل از بخش های زیر است:
  • نمای بیرونی تابلو برق
  • فیوز سه فاز (برای آسانسورهای با ظرفیت4 و 6 نفره، سه عدد فیوز 25 آمپری، برای آسانسورهای با ظرفیت 8 و 13 نفره و باری، سه عدد فیوز 50 آمپری)
  • سه عدد لامپ سیگنال
  • فیوز تک فاز برای روشنایی چاهک آسانسور و کابین آسانسور و هواکش و روشنایی موتورخانه آسانسور
  • پریز (یک ترموستات به منظور تنظیم دمای موتورخانه، چند ترمینال به منظور ورود و خروج برق در زیر تابلو برق)
  • سیم و کانال
  • فیوز 3 فاز
  • کلید گردان
  • پیچ ارث
  • لیبل علامت برای روی تابلو و زیر هر کلید به زبان فارسی

نقشه تابلو برق سه فاز

برای اینکه اقدام به خرید تابلو برق سه فاز انجام شود، همان طور که پیش تر بیان شد، نیاز است تا بعد از صحبت با کارفرما درباره خواسته ای که از یک تابلو برق دارد، باید برای آن نقشه یا نقشه هایی را طراحی کرد.‌ عموما برای تابلو برق سه فاز می توان از انواع نقشه ها در تابلو برق صنعتی استفاده کرد. برای تابلو برق سه فاز خانگی یا تابلو برق سه فاز ساده عموما از نقشه هایی استفاده می شود که شمایی از تابلو برق و نحوه قرار گرفتن تجهیزات را در آن نشان دهد. مادامی‌ که سفارش کارفرما تابلو برق سه فاز صنعتی یا پیشرفته باشد، ممکن است از انواع دیگر نقشه ها برای آن استفاده شود. به عنوان مثال علاوه بر یک نقشه رایزر دیاگرام که مربوط به جایگاه تجهیزات اصلی و چگونگی اتصال آن ها به یکدیگر را نشان می دهد، می توان از نقشه تک خطی، حقیقی یا شماتیک، ترمینال، مونتاژ، کابل وایرینگ و لیوت نیز استفاده کرد.‌ در نقشه های تک خطی شمای فنی تجهیزات نیز نشان داده می شود تا تابلو ساز بداند دقیقا از کدام قطعات با چه مشخصاتی باید استفاده کند. نقشه شماتیک نیز نحوه اتصالات را به صورت کامل نشان داده است. در تابلو های‌ بزرگتر و پیشرفته تر مانند آنچه در کارخانجات استفاده می شود که نیاز است تابلوساز با دقت بیشتری اتصالات را انجام دهد. از این رو باید نقشه با دقت بالا کشیده شود تا در آخر تابلویی بی نقص را داشته باشیم. نقشه مونتاژ و ترمینال به صورت مکمل با هم طراحی می شوند. از نقشه مونتاژ و کابل وایرینگ نیز برای نمایش دقیق انواع کابل ها و اتصالات استفاده می شود که بنا‌بر احتیاج‌ کشیده شده و تابلوساز از آن استفاده می کند. اما ممکن است در خرید تابلو برق سه فاز از نقشه لیوت برای درب تابلو برق استفاده شود.

قیمت تابلو برق سه فاز چقدر است؟

یکی از عوامل مهمی که برای خرید تابلو برق سه‌ فاز در نظر گرفته می شود، قیمت آن است. قیمت تابلو برق سه فاز بر اساس عوامل مختلفی محاسبه می شود. به عنوان مثال همان طور که در پیش تر بیان کردیم، نیاز است تا برای سفارش تابلو برق نقشه کشیده شود. اگر تابلو برق پیچیده بوده و مربوط به یک مکان بزرگ است، نیاز است تا نقشه های بیشتری برای آن کشیده شود. پس نیاز به پرداخت حق الزحمه بیشتر است. پس می توان نتیجه گرفت قیمت تابلو برق صنعتی سه فاز معمولا بیشتر از قیمت تابلو برق های سه فاز ساده می شود. هم چنین تجهیزاتی که برای تابلو برق استفاده می شوند هم برای قیمت گذاری مهم هستند. هرچقدر نیاز به تجهیزات پیچیده و با کیفیت بالا و ساخته شده با برند های خارجی در تابلو برق بیشتر باشد، قیمت کلی آن نیز بیشتر محاسبه خواهد شد. هم چنین در تابلو برق های سه فاز پیشرفته مزد ساخت نیز بالاتر خواهد بود. زیرا زمان بیشتری برای آن گذاشته شده و مهندس برق صنعتی باید وقت و تمرکز بیشتری را برای آن در نظر بگیرد. با این حال شما نیاز دارید که از قیمت ها به صورت به روز با خبر باشید. از این رو می توانید به صفحه نخست سایت ساتل تابلو آسیا مراجعه کرده و با مشاوران حاذق این شرکت درباره قیمت خرید تابلو برق سه فاز تماس گرفته و مشورت کنید.

راهنمای خرید تابلو برق سه فاز

بعد از اینکه درباره قیمت تابلو برق سه فاز اطلاع‌ پیدا کردید و دانستید که از کجا‌ می توان آن را خریداری کرد، نیاز است تا درباره نحوه خرید آن هم مطلع باشید. اما ابتدا اجازه دهید تا درباره نکاتی که در هنگام خرید تابلو برق سه فاز‌‌ باید به آن ها توجه کرد صحبت کنیم. ابتدا باید نیاز های خود و نوع تابلو برق را‌ مشخص کنید. اینکه شما به یک جعبه برق سه فاز ساده یا یک‌ تابلو برق سه فاز صنعتی پیشرفته نیاز دارید یا خیر بسیار مهم است. سپس باید شرکتی مناسب که در این زمینه فعالیت می کند را پیدا کرد. این رو شما می توانید برای خرید تابلو برق سه فاز به شرکت ساتل تابلو آسیا مراجعه کرده و خرید بهترین تابلو برق سه فاز را به آن ها درخواست دهید.

سخن پایانی

تابلو برق جعبه ای است از جنس فلز یا غیر فلز که به منظور حفظ ایمنی و سازمان دهی به انشعاب های برق طراحی شده است. یک تابلو برق دارای محفظه های مختلفی است از جمله محل استقرار کلیدها، محفظه فشار ضعیف، شینه و محفظه ای که سایر تجهیزات در آن تعبیه می شوند.

تابلو برق ها بر اساس فاکتورهای مختلفی نظیر طراحی، سطح ولتاژ، ساختار و ایستایی تقسیم بندی می شوند. تابلو برق سه فاز معمولاً در صنایع پرمصرف، پرکاربرد است. به طور کلی می توان گفت وقتی جریان برق بیشتر از 7.5 کیلو وات باشد، تابلو برق 3 فاز به کار می رود

پروژه‌های تابلو برق سه فاز

tbs
tdz
dh
d-h
tbs 76-
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
tba
tbc 142
tbs
tbs
dh
tbz
tbs
dh
tbs
dh
tbs
tbs
tbs 108-
dh
dh
dh
dh
dh
mtf
dh
tbs
tib
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
dh
dh
tbs
tbs
dh
tbs
tbs
chs
tib
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
dh
tbs
tbs
mtf
dh
dh
tbs
dh
dh
tba
tbs
tbs
dh
tbs
dh
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
tbs 110-
tbs
tbs
dh
tbs
dh
tbs
dh
dh
dh
dh
tbf
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
dh
dh
tbs
tbs
dh
d-h
tib
tbs
tbs
dh
tbs
dh
tbs
tbs
dh
mtf
tbs
tbs
tbs
dh
dh
dh
tbs
dh
dh
tbs
dh
dh
dh
tba
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
mtf
tbs
dh
dh
dh
dh
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
tbs
dh
dh
tbs
dh
dh
tbs
dh
dh
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
dh
tbs
dh
dh
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
dh
tbs
dh
tbs
d-h
tba
tbc 142
tbs
tbs
dh
tbs
dh
dh
dh
dh
tbs
bmsp
tbs
dh
dh
dh
tbs
tbs
tbs
dh
dh
tbs
tbs
tbs
dh
dh
tbs
dh
bmsp
tdz
tbs
tbs
dh
dh
tbs
dh
mtf
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
dh
dh
tbs
dh
tbs
tbs
tib
dh
dh
tbs
tbs
dh
dh
dh
dh
tbs
dh
tbs
dh
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
dh
tbs
d-h
dh
dh
tbs
dh
tba
dh
dh
dh
dh
tbs
tbs
dh
tbs
dh
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
tbs
dh
dh
dh
tbs
tbs
dh
dh
tbs
tbs
tbs
dh
dh
tbs
dh
tbs
tbs
dh
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
dh
dh
dh
tbs
tbs
tbs
dh
dh
tbs
tdz
tba
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
knj
dh
dh
tbs
dh
dh
dh
dh
dh
dh
tbs
dh
dh
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
tbm
dh
tbs
dh
d-h
tbs66-
dh
tba
dh
dh
tbs
dh
dh
dh
tbs
dh
dh
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
dh
tbs
mtf
dh
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
dh
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
d-h
tbs
tbs
tbs
dh
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
tbs
mtf
tbs
tbs
tbf
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
dh
tbs
dh
tbs
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
tbm
dh
dh
dh
tbs
dh
dh
dh
dh
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
dh
tbs
mtf
tbs
dh
dh
dh
tbs
dh
tbs
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
dh
dh
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
tbs
d-h
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
dh
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
dh
tdz
dh
dh
tbs
d-h
dh
d-h
tbs
tbs
dh
tbs
dh
tba
dh
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
tbs
dh
tbs
dh
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
dh
dh
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs65-
dh
dh
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
dh
tbf
tbs
tbs
bmsp
tbs
dh
tbs
m
tbs
dh
tba
tbs
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
dh
dh
dh
dh
tbs
dh
tbs
dh
tbs
dh
dh
d-h
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
dh
dh
tbs
tbs
dh
dh
dh
tbc 142
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
d-h
tbs
tba61-
tbs
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
dh
mtf
dh
dh
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
dh
bmsp
tbs
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
dh
tbs
dh
d-h
dh
bmt
tbs
dh
dh
tbs
dh
dh
dh
tbs
tbs
tbs
tbf
tbs
tbs
tib
dh
tbs
dh
dh
dh
dh
dh
tbs
dh
tbs
tbs
tbs
tbs
انجمن صنفی تابلو برق
ایزو ۹۰۰۱
سندیکا تولید تابلو برق
ارتباط با ساتل تابلو آسیا

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت نزد شرکت ساتل تابلو آسیا محفوظ است
© 2021 SATELTABLO.COM ALL RIGHTS RESERVED

درود بر شما ، برای گفت و گو لطفا با کارشناس ما ارتباط برقرار کنید و یا در ساعات اداری با شماره 02157718 تماس حاصل فرمایید.

آماده‌ی پاسخگویی به شما هستیم
Close and go back to page