تابلو برق توزیع اصلی

تابلو برق کارگاهی

Workshop Distribution Panel

با توجه به الزامات ایمنی و HSE کارگاه های صنعتی و ساختمانی نیاز به نصب تابلو برق کارگاهی وجود دارد.

تابلو برق کارگاهی شامل یک عدد فیدر محدود کننده جریان سه فاز ورودی و بسته به درخواست چند عدد پریز سه فاز و تک فاز با فیلترهای حفاظتی مربوط به خود هستند.

‎از تابلو برق کارگاهی برای مدیریت انرژی و حفاظت پرسنل و نیروی انسانی در زمان انجام کار، در کارگاه های صنعتی و ساختمانی استفاده می‌شود.

شایان ذکر است که عمر مفید تابلو برق کارگاهی حدود ۲۵ سال می باشد و امکان انتقال تابلو برق کارگاهی از یک کارگاه به کارگاه دیگر وجود دارد و تابلو برق کارگاهی در کارگاه های آتی پروژه نیز قابل استفاده می باشد.

برای استعلام قیمت، مشاوره و خرید تابلو برق کارگاهی لطفا با شماره 02157718 تماس حاصل فرمایید.

  • ولتاژ نامی
    380/400 VAC
  • جریان نامی
    Up to 250 A
  • درجه حفاظت
    Up to IP56
  • نوع رنگ
    RAL 7032-7035
  • فرکانس
    50 Hz
  • دمای کارکرد
    -15 To 75 °C  
  • استاندارد
    IEC 61439-1

 تابلو برق، سنگ بنای سیستم برق ساختمان یا کارگاه شما است. تابلو برق کارگاهی یکی از انواع تابلو برق بوده که در کارگاه های صنعتی بزرگ و کوچکِ پروژه ای و همچنین تأسیسات الکتریکی کارگاهی مورد استفاده دارد. برای آشنایی بیشتر با این نوع تابلو برق تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

 

 

تابلو برق کارگاهی (تابلو ایمنی کارگاهی) چیست و چه کارایی دارد؟

تابلو برق کارگاهی جهت جلوگیری از حوادث الکتریکی در پروژه های ساخت و ساز و تخریب استفاده دارند. این نوع تابلو برق برای کارگاه های موقت و پروژه های در حال احداث، جهت تجهیز شدن به برق با ایمنی بالا، سهولت در بهره برداری و استانداردهای لازم مور استفاده قرار می گیرد. محل های ساخت و ساز، محیط های پرخطر هستند، به ویژه در معرض خطرات الکتریکی به دلیل شرایط استفاده از سیستم الکتریکی قرار دارند که اغلب خارجی و تابع شرایط جوی هستند یا به ماهیت مصالح ساختمانی موجود در محل مرتبط هستند. از شرایط جوی و خارجی می توان به باران، گرد و غبار، یخبندان، دماهای بالا، رطوبت، هوای نمکی، آلودگی شیمیایی و استرس شدید مکانیکی تصادفی اشاره کرد؛ بنابراین بدیهی است که سیستم الکتریکی یک پروژه ساخت و ساز باید با استفاده از معیارهای طراحی، ساخت و کنترل مشخصی ساخته شود که بسیار سخت‌گیرانه‌تر از معیارهای تعیین‌شده برای محیط‌های معمولی است.

تابلو کارگاهی مانند دیگر انواع دیگر تابلو برق صنعتی دارای موارد ایمنی است که باید بعد از نصب توسط افرادی که تابلو برق برای آن ها ساخته شده و کسانی که قرار است آن را سرویس یا تعمیر کنند رعایت شوند. این موارد ایمنی روی تابلو ایمنی کارگاهی نوشته یا چاپ می شوند و در معرض دید قرار می گیرد. بعضی از دستور العمل های ایمنی تابلو برق به صورت نوشتنی هستند.

یعنی دستورات که همان قوانین مربوط به تابلو برق و استفاده آن در محیط کارگاهی است، روی تابلو نوشته می شوند. بعضی دیگر از دستورات به صورت تصویری ارائه می شوند. این علائم مطابق با استاندارد ملی به شماره ISIRI-9956 و بین المللی ISO-3864, ISO-7010, DIN-4844 هستند که معمولا برای اغلب تابلو ها از جمله تابلو برق سه فاز کارگاهی و تابلو برق موقت کارگاهی نیز وجود دارند. البته گاهی اوقات نیاز است تا تابلو ایمنی کارگاهی به دو زبان فارسی و انگلیسی ارائه شود. ابعاد تابلوی ایمنی معمولا ۳۰ در ۴۵ است.

با این حال بر اساس ویژگی های اختصاصی تابلو برق، گاهی اوقات ممکن است بزرگتر هم ساخته شود. تابلو ایمنی توسط شرکت سازنده تابلو برق ارائه خواهد شد. گاهی اوقات این تابلو بر روی بدنه تابلو برق نصب می شود. اما اغلب آن را روی دیوار نزدیک تابلو برق قرار می دهند. تمامی افرادی که در محیط یا با تابلو برق کار می کنند، باید قوانین نوشته شده را رعایت کرده تا ایمنی برقرار شود.

انواع تابلو برق کارگاهی

به طور معمول تابلو برق کارگاهی ACS به دو نوع تک فاز و سه فاز تقسیم می شود. تک فاز بودن یا سه فاز بودن با توجه به کاربرد و متناسب بودن با نوع نیاز کارگاه مشخص می گردد. تابلو کارگاهی از نوع ACS جهت برق رسانی موقت کوتاه مدت یا بلند مدت به وسایل برقی در اسکان موقت، پروژه های کارگاهی و نمایشگاه ها استفاده می شود. ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی در حال ساخت و یا کارگاه هایی که به طور موقت برای انجام کار برپا می شوند و بعد از مدتی پروژه تمام و جمع آوری می شود به پروژه های کارگاهی معروف هستند.

تابلو برق ACS جهت ایمنی پرسنلی که در پروژه های کارگاهی مشغول به کار هستند و همچنین حفاظت از تجهیزات برقی، استفاده می شود و حتما باید به سیستم اتصال زمینی (سیم ارت) مجهز باشد. جهت نصب کنتاکتور، کلید قطع و وصل، وسایل اندازه گیری، پریز و وسایل حفاظتی دارای محفظه مخصوصی است. تجهیزات گفته شده با توجه به نوع نیازهای پروژه کارگاهی می تواند تغییر یابد. باید بدانید که اگر تابلو برق موقت کارگاهی که بر اساس استانداردهای لازم ساخته نشده باشند، غیر ایمن بوده و ممکن است موجب به وجود آمدن حوادثی شوند، به همین جهت استفاده از این گونه تابلو برق های غیراستاندارد ممنوع است.

تابلو کارگاهی نیز بر اساس نوع استفاده طراحی می شوند. طراحی بر اساس داخل ساختمان یا بیرون ساختمان (تابلو برق بارانی) انجام می شود. تابلوهای بیرون ساختمانی در برابر پوسیدگی در برابر نور خورشید، نم باران و باد و دیگر شرایط جوی مقاوم می باشد.

 

ویژگی ها و استانداردهای لازم برای طراحی تابلو برق کارگاهی

تابلو برق کارگاهی به طور معمول دارای ولتاژ نامی VAC 400/300 بوده و دارای جریان نامی تا 250 آمپر است. درجه حفاظت آن تا IP56 بوده و دارای نوع رنگ RAL 7032-7035 است. از فرکانس 50 هرتز استفاده کرده و دارای دمای کارکردی منفی 15 تا مثبت 55 درجه سانتیگراد است.

شرکت ساتل تابلو  با پیروی از استاندارد IEC 61439-1 جهت طراحی و ساخت تابلو برق های کارگاهی از بهترین قطعات و اتصال دهنده ها استفاده می کند .

تابلو برق از نوع کارگاهی شرکت ساتل تابلو، دارای 25 سال عمر مفید بوده و پس از پایان کار یک کارگاه یا پروژه به کارگاه یا پروژه جدید دیگر قابل انتقال است.

اجزا و قطعات مورد نیاز تابلو برق کارگاهی

تابلو برق کارگاهی شامل قطعات باکیفیت زیر است:

  1. چندین پریز تک فاز و سه فاز (تعداد آنها به نوع عملکرد وابسته است)
  2. مدار فرمان
  3. وسایل اندازه گیری مناسب
  4. نصب چراغ سیگنال بر روی درب تابلو برق
  5. کلید قطع و وصل
  6. سیم ارت
  7. فیوزها
  8. ترمینال
  9. نصب قفل بر روی درب تابلو برق

مراحل ساخت و مونتاژ تابلو برق کارگاهی

ساخت تابلو برق کارگاهی مانند دیگر انواع تابلو برق که از آن ها در مکان های مختلف استفاده می شود، دارای مراحل مختلف است. انواع مختلفی از تابلو برق کارگاهی وجود دارند که تابلو موقت کارگاهی یکی از آن ها است. برای اطلاع از قیمت تابلو برق کارگاهی باید از روش مونتاژ و ساخت آن با خبر باشیم تا مشخص شود آیا تابلو برق مورد نیاز ما مراحل پر کاری برای ساخت دارد یا خیر.‌ این مراحل را به ترتیب در زیر بیان می کنیم.

مرحله اول، سفارش و کشیدن نقشه تابلو

اولین مرحله برای ساخت تابلو کارگاهی سفارش‌ گیری و کشیدن نقشه آن است. کارفرما باید یک شرکت تابلو سازی مناسب را پیدا کرده و سپس سفارش خود که ممکن است تابلو برق کارگاه ساختمانی یا تابلو برق کارگاهی موقت و هر تابلوی دیگری است را به شرکت سازنده بدهد. سپس با مشاوره های انجام شده، نقشه از تابلو برق کارگاهی کشیده می شود تا هم مونتاژ کار و هم کارفرما با شمای کلی تابلو، محل قرار‌ گیری قطعات و عملکرد آن آشنا شوند.

مرحله دوم، انتخاب بدنه و قطعات

بعد از اینکه نقشه کشیده و مورد تایید واقع شد، نوبت به انتخاب قطعات و بدنه تابلو برق می رسد. قطعات بر اساس نیاز تابلو برق و برند آن ها انتخاب می شوند. بدنه تابلو نیز‌ بر مبنای مکانی که قرار است تابلو در آن جا قرار بگیرد مشخص خواهد شد.

مرحله سوم، آماده کردن بدنه تابلو برق

بعد از انتخاب بدنه مناسب برای تابلو کارگاهی بدنه برای تراشکاری و آماده کردن جای مختلف قطعات به محل مخصوص فرستاده می شود.

مرحله چهارم، جای گذاری قطعات و مونتاژ تابلو

بعد از اینکه بدنه تابلو برق آماده شد نوبت به جای گذاری قطعات و سیم کشی یا مونتاژ تابلو می رسد. این مرحله بر اساس نوع تابلو و پیچیده بودن آن ممکن است کمی سخت تر از باقی مراحل پیش رود. از این رو معمولا حق الزحمه در این بخش تغییر می کند.

مرحله پنجم، حمل و نقل و نصب تابلو

مرحله آخر بعد از اینکه مونتاژ تابلو به پایان رسید، تابلو کارگاهی به محل نصب حمل می شود تا در مدار قرار گرفته و وظیفه خود را انجام دهد. این قسمت نیز باید توسط شرکت سازنده تابلو انجام شود و بعد از اطمینان از عملکرد درست تابلو، به مشتری تحویل داده شود.

جنس بدنه تابلو برق کارگاهی باید چه باشد؟

جنس بدنه تابلو کارگاهی با توجه به نوع داخلی یا بیرونی بودن، تعیین می شود. اگر تابلو برق از نوع داخلی باشد از فلز رنگ شده برای بدنه تابلو برق استفاده می گردد. اگر تابلو برق از نوع بیرونی یعنی از نوع بارانی باشد از فلز رنگ شده مجهز به لبه های بارانگیر با رنگ پودری الکترو استاتیک استفاده می گردد. بدنه تابلو برق بیرونی باید در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم باشد به همین دلیل علاوه بر فلز رنگ شده می توان از استیل ضد زنگ و مواد کامپوزیتی نیز استفاده کرد.

نکات مهم در نصب تابلو برق کارگاهی


نکات مهم در نصب تابلو برق کارگاهی

نصب تابلو کارگاهی باید توسط متخصصین امر انجام شود و تمام نکات برای نصب آن برای ایمنی در آینده در نظر گرفته شود. در اینجا به چند نکته اساسی هنگام نصب پرداخته می شود:

  1. برای نصب باید از لولاهای گالوانیزه شده و مقاوم در برابر تغییرات جوی مانند دما و رطوبت استفاده شود.
  2. ترمینال ها و سیم ها باید با شماره گذاری و رنگ مخصوص مطابقت داشته باشند.
  3. هنگام اتصال بدنه باید از واشرهای تخت مناسب گالوانیزه شده و همچنین واشر فنری متناسب استفاده کرد.
  4. هر تابلویی باید پلاک شناسایی با اندازه مناسب داشته باشد.
  5. چراغ های سیگنال و مدارهای فرمان باید توسط فیوز مناسب محافظت شوند.
  6. برای محافظت از سیم هایی که در کنار لولا قرار دارند از لوله خرطومی یا جوراب کابل استفاده گردد.
  7. تابلوها باید دارای ضخامت و رنگِ استاندار شده باشند تا در برابر شکنندگی، رطوبت و زنگ زدگی مقاومت مناسبی داشته باشند.
  8. اندازه تابلو کارگاهی با توجه به نوع استفاده طراحی و نصب می شود.
  9. نهایتا باید گفت هنگام نصب تابلو برق موقت ساختمان باید تمام نکات ایمنی در نظر گرفته شده و اجرا شوند.

 قیمت و هزینه طراحی و نصب تابلو برق کارگاهی

انواع تابلو برق طراحی شده در شرکت ساتل تابلو آسیا با توجه به استانداردها و تجهیزات روز دنیا ساخته می شوند. تابلو کارگاه ساختمانی نیز مانند دیگر تابلو برق های ساتل تابلو، از بهترین ورقه های ضد زنگ و مقاوم در برابر رطوبت، زنگ زدگی و شکنندگی ساخته می شوند. دیگر تجهیزات و اتصالات مورد استفاده در این نوع تابلو برق از بهترین های بازار تهیه و اجرا می شوند. مجموعه ساتل تابلو کار طراحی، نصب، نگهداری، مونتاژ و تعمیر انواع تابلو برق را به وسیله متخصصین و مهندسین باتجربه انجام می دهد. گروه متخصصین مجموعه ما کار طراحی، تست و اجرا را با توجه به استانداردها و تمام اصول تخصصی انجام می دهند.

تابلو کارگاهی با توجه به اندازه و نوع نیاز کارگاه یا ساختمان در حال احداث یا تخریب، طراحی و اجرا می شود پس دارای قیمت ثابت نیست. کافی است برای مشاوره و اطلاع از قیمت ها بر اساس نوع استفاده ای که دارید با ما تماس بگیرید.

قبل از خرید تابلو برق کارگاهی این نکات را در نظر داشته باشید

همواره نیاز است که برای خرید تابلو برق کارگاهی نکاتی را به یاد داشته تا یک خرید و سفارش عالی را داشته باشیم. از این رو یک چک‌ لیست را در زیر برای شما آماده کرده ایم:

  • ابتدا مشخص کنید که نیاز به کدام یک از انواع تابلو برق کارگاهی دارید. یعنی تابلوی ACS باید تک فاز باشد یا سه فاز.
  • مشخص کنید که قرار است تابلو برق دقیقا کجا قرار بگیرد. تا طراحی آن بر اساس داخل ساختمان یا بیرون آن باشد‌.
  • باید تمامی استاندارد ها و ویژگی های تابلو برق در آن وجود داشته باشد تا بتوان عمر مفید بالا برای تابلو برق کارگاهی در نظر گرفت.
  • اجزا و قطعات تابلو برق باید از بهترین برند ها بوده و به صورت صحیح روی آن نصب شده باشد.
  • ساخت تابلو برق کارگاهی باید تماما به دست افراد متخصص در این زمینه ساخته شده و طراحی آن انجام گرفته باشد‌.
  • جنس بدنه تابلو برق هم بسیار مهم است که بر اساس محل نصب آن مشخص خواهد شد. معمولا از بدنه فلزی فولادی استفاده می شود اما گاهی می توان استیل ضد زنگ یا حتی پلاستیک را هم برای بدنه در نظر گرفت.

آگاهی از قیمت تابلو برق کارگاهی

قیمت تابلو برق کارگاهی نیز یکی دیگر از موارد مهم برای خرید آن است. برای اطلاع از قیمت باید بدانید که اگر قطعات استفاده شده از برند های به نام باشند یا اندازه تابلو برق بزرگ باشد، قیمت نیز بیشتر است. همچنین حق الزحمه ساخت و طراحی به همراه کشیدن یک نقشه مناسب برای تابلو برق در ابتدا هم بر قیمت تاثیر دارد. برای اطلاع و استعلام قیمت اما بهتر است تا به سایت ها یا مراکز فروش تابلو برق کارگاهی مراجعه کنید و قیمت دقیق و به روز را از آن ها بخواهید.

پروژه‌های تابلو برق کارگاهی

tbk
dh
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
tbf
tbl
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
dh
tbk
dh
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
dh
dh
tbk
tbk
tbk
tbk
dh
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
tbk
dh
tbk
tbk
tbk
tbf
انجمن صنفی تابلو برق
ایزو ۹۰۰۱
سندیکا تولید تابلو برق
ارتباط با ساتل تابلو آسیا

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت نزد شرکت ساتل تابلو آسیا محفوظ است
© 2021 SATELTABLO.COM ALL RIGHTS RESERVED

درود بر شما ، برای گفت و گو لطفا با کارشناس ما ارتباط برقرار کنید و یا در ساعات اداری با شماره 02157718 تماس حاصل فرمایید.

آماده‌ی پاسخگویی به شما هستیم
Close and go back to page