تابلو برق ats چیست؟ انواع تابلو ats دیزل ژنراتور + کارایی
تابلوهای برق ATS یا ( Automatic Transfer Switch ) نوعی تابلوی برق می باشد که نقش انتقال دهنده اتوماتیک بار را ایفا می کنند. معمولا در تابلو برق هایی که کنترل ژنراتور آنها به صورت اتوماتیک عمل نمی کند، باید یک اپراتور به صورت دائمی مراقب قطعی برق شبکه و بازگشت آن باشد.
تابلو سوئیچ انتقال خودکار یا تابلو ATS در حقیقت، نوعی پنل انتقال است که معمولا با یک دیزل ژنراتور مورد استفاده قرار می گیرد تا در صورت قطعی برق بتوانید به صورت اتوماتیک بین برق و ژنراتور جابجا گردد.
روش کار تابلوهای برق ATS به چه صورت است؟
در حالتی که برق شهر یا شبکه سراسری متصل باشد، خروجی برق ژنراتور یا UPS قطع می شود و بعد از گذشت زمانی معین توسط کاربر کلید مربوط به برق شهر وصل می شود. در این زمان در صورتی که برق شهر قطع شود، در صورت وجود برق ژنراتور و یا UPS پس از گذشت زمان معین توسط اپراتور، کلید مربوط به برق ژنراتور در تابلو به حالت وصل می شود و خروجی برق ژنراتور وارد مدار می شود.
انواع تابلوهای ATS :
به طور کلی دو نوع تابلو سوئیچ انتقال خودکار موجود می باشد:
- تابلو سوئیچ انتقال خودکار با تشخیص داخلی
- پانل های بدون تشخیص شبکه
نحوه کار با تابلوهای ATS :
به طور کلی اهرم قطع و وصل در کلید های چنج اور دارای دکمه ی اینترلاک مکانیک می باشند. در که کلید در حالت قطع است، درب تابلو قابلیت باز و بسته شدن را دارد. نوع عملکرد این نوع کلید ها نیز به صورت دستی است و قادر به نصب مکانبزم خودکار روی این کلید ها وجود ندارد.
بررسی سوئیچ انتقال خودکار تابلوهای ATS با قابلیت تشخیص شبکه
تابلو های ATS سوئیچ انتقال خودکار به کمک شناسایی شبکه داخلی ، می تواند منبع تغذیه را به خوبی مدیریت نماید. در زمانی که این تابلوها خرابی شبکه را تشخیص می دهند ، از شبکه جدا می شوند و برای شروع مجددا کار، سیگنالی به ژنراتورها میفرستند. در زمانی که ژنراتور مجددا شروع به کار می کند، سیگنال “دردسترس” بودن را به عقب میفرستد. درست در زمانی که ATS این سیگنال را دریافت می کند ، به منبع تغذیه تبدیل می شود.
بررسی سوئیچ انتقال خودکارتابلو های ATS بدون تشخیص شبکه
سوئیچ انتقال خودکار تابلوهای ATS بدون تشخیص شبکه، نوعی دیگر از این تابلوها می باشند که برای تشخیص شبکه داخلی به ژنراتور یا مکان دیگری نیازمند می باشند. در زمانی که ژنراتورها خرابی شبکه را تشخیص می دهد ، سیگنالی را به ATS میفرستند تا از شبکه برق جدا شود و به صورت خودکار به کار خود ادامه بدهند. هنگامی که ژنراتور شروع به کار کرد ، سیگنالی را برای شروع به ژنراتور ارسال می کند. با دریافت این ، ATS به منبع تغذیه تغییر می کند.
صفحه انتقال اتوماتیک چه مزایا و معایبی دارد؟
معایب:
- در زمانی که شبکه برق دچار اختلال شد و قصد داشتید ژنراتور را راه اندازی کنید باید آن را روشن کنید.
- هر دفعه باید ژنراتور را به صورت دستی راه اندازی نمایید.
- در صورتی که نزدیک نیستید ، نمی توانید قدرت پشتیبان گیری را آغاز کنید.
- زمانی بیشتری طول می کشد تا پنل اتوماتیک بتواند به محض خرابی شبکه واکنش نشان دهد.
مزایا:
- هزینه ، پنل انتقال دستی ارزان تر از پنل های اتوماتیک است.
- نحوه کنترل ، سوئیچ اتوماتیک حتی اگر در خانه نباشید باعث شروع ژنراتور می شود ، مگر اینکه بخاطر داشته باشید ژنراتور را خاموش کنید.
- سیم کشی ، هیچ کابل کنترلی مورد نیاز نیست ، فقط کابل های منبع برق است.
بررسی تابلو حفاظت و کنترل دیزل ژنراتور (AMF)
همانطور که گفتیم، این تابلو برای محفاظت و کنترل دیزل ژنراتور مورد استفاده قرار می گیرد و در صورت بروز هرگونه خطا و نقص فنی در ژنراتور، توسط نمایشگر و علاِئم هشدار دهنده کاربر یا اپراتور را با خبر می سازد.
موارد حفاظت این تابلو شامل موارد زیر است:
- حفاظت و نظارت بر درجه حرارت آب، میزان دور ژنراتور، امکان نظارت بر فشار روغن
- نمایش اختلالات احتمالی سیستم استارت
- امکان نظارت بر میزان سوخت
- امکان نظارت بر سطح وتاژ و نحوه شارژ باطری
- محفاظت ژنراتور در برابر تغییرات فرکانس احتمالی
- قابلیت مشاهده درجه حرارت روغن و حفاظت در برابر افزایش حرارت
- محفاظت از دستگاه در برابر اضافه جریان و خطای زمین
ویژگی های تابلو چنج اور:
- ولتاژ نامی: 400 ولت
- ولتاژکنترل (فرمان): 12 تا 220 ولت AC و DC
- درجه حفاظت: IP4X
- قابلیت نصب PLC